July 16, 2011

Kenapa Single?

Assalamualaikum,

Hot tak tajuk entry kali ni??
HAHA...ini entry kedua lepas entry Ni

Pasal single?
ye,tu lah yang jadi dekat aku..kahkahkah
pada yang taktau,seriously AKU SINGLE..

takde available ke unavailable ke..yang pasti aku MEMANG single dari segala bentuk percintaan..
giler skema ayat aku..
Apa yang buat aku up entry ni?

Sebab pelik,setiap kali jumpa orang ke,sedara-mara ke,sure soalan pertama..

"Dah ada boyfriend ke?"

Aku nak je cakap,boyfriend(kawan lelaki) ramai..Tapi memang aku paham sangat maksud sebenar ayat tu..
Pernah gak aku post dekat Sahabat Blogger Group,dan respond nye ialah..

"Ada ke orang nak kat kau?"Agak kejam kan statement dari Pakcek Ni!Memang hampeh kan statement tu..
HAHA..

Tapi tu benda normal je bagi aku..Yelah!Hati aku kan Hati Konkrit..
InsyaAllah,aku tahanlah dari segala bentuk kata-kata yang tak menyentuh isu mak bapak ni..

Kenapa Single?

Sebab Pertama,
--> Takde orang nak..Jangan nak gelak sangat,sebab benda tu betul..HAHA Kebanyakkan lelaki yang aku kenal memang aku dah set dalam mind dorang tu kawan je,tak lebih..And dorang pun buat benda sama..Maka tak terjadilah hubungan couple tu..

Sebab Kedua,
-->Belum jumpa lelaki yang betul-betul boleh cairkan hati konkrit aku ni..Serious weyh!Takde sorang pun..Baik kawan dekat sekolah,atau kawan blogger sendiri,memang takde lagi..

Sebab Ketiga,
-->Aku malas!Ye,malas nak pikir pasal hati dan perasaan ni..Rase macam belum masa lagi aku nak bercinta..

Sebab Keempat,
-->Belum pasti lagi kepentingan ada pakwe ni,selain boleh mesej tiap-tiap saat,boleh share semua benda,boleh nak sayang-sayang..

Sebab Kelima,
-->Aku nak belajar sampai boleh jadi manusia..Dan nak bagi mak bapak aku rase senang dulu dengan duit gaji aku,karang dah ada pakwe,lupa semua orang,payah!

Sebab Keenam,
-->Nak manja-manja dengan family aku,terutamanya mak bapak aku..Yelah,karang aku dah pakwe mana nak duduk dop puloh pat jam dengan mak bapak aku..Tak pasal-pasal gaduh pulak..=.=

Sebab Ketujuh,
-->Tak puas enjoy!Maksud enjoy kat sini,lepak dengan kawan-kawan tak kire lah lelaki ke perempuan,(aku tak pernah lepak dengan lelaki sorang-sorang)..So,takdelah ayat-ayat yang berbaur kecemburuan melampau..

Banyak lagi sebab-sebab aku nak up kat sini,tapi karang panjang bebenor pulak..tu jelah setakat ni..

Konklusinya,Aku Tak Kisah Aku Single..Sebab bagi aku tak guna ada pakwe,baik ada suami..HAHA..Sape-sape nak jadi calon suami sila amek borang ye..HAHA(macam ada je..)

NotaPena : even aku dah lama tak update,ada jugak yang sudi follow blog aku..Terima Kasih ye Follower 277

story line for my life

4 comments:

yunZ said...

hihi..single 2 bez sebenrnye

HeziqaMushadadLee said...

yunz : yeay!right

Mekz's! said...

betul tu..motiff nak ade boyfriend?! buat dose je baik ade suami terus kan?! hahaha sokong! :)

HeziqaMushadadLee said...

Mekz's : HAHA..yep!betul tu..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...