July 3, 2011

Blogger suke Hentam orang?

Assalamualaikum,

Sentap tak baca tajuk tu?
Tapi pernah terfikir tak,
Kenapa wujud istilah yang aku tulis kat atas ni??

Sebab ada sesetengah manusia yang memegang gelaran"Blogger" tapi tujuan berblogging mereka jelas pada aku cuma nak "hentam" sesetengah blogger yang dorang tak suka..
aku tak marah..
LANGSUNG tak marah..
cuma keliru..

apa motif mereka-mereka ni?
apa yang dorang dapat actually?

Best ke aibkan orang?
Best ke dapat bukak salah orang?
Best ke hentam orang?

Tak perlu nak hentam..
tapi cuba bagi nasihat atau kritikkan yang membina..
orang boleh terima..

Tak salahkan kalau ambil je pengajaran dalam setiap apa yang ditulis oleh "blogger yang korang tak suka"..
Tak salahkan kalau ambil je nasihat yang ada dalam entry tersebut..
Tak salahkan kalau ambil je moral value yang ada dalam entry tu

Tak perlu nak hentam orang lebih-lebih..
sebab orang akan pertikaikan balik dekat kita.
Tak perlu nak jugde orang itu,ini..
sebab kita tak kenal orang tu in person..
Tak perlu nak aibkan orang,perangai dia tu,perangai dia ni..
sebab kita hanya bukak aib kita sendiri..

why not dari sembang kencang pasal "blog yang korang tak suka" fikir idea yang boleh majukan blog macam "blog yang korang tak suka"
bukan ke tu lebih berfaedah ..

idea dapat dari entry Blogger Ini..

NotaPena : Renungkan,kenapa perlu ada sifat ini dalam diri..Bukan itu tanda kita nak berjaya..Bukan itu tanda kita famous..Orang menyampah bila ada "gunting dalam lipatan" dalam dunia blogging ni..Berblogging itu perlukan tujuan..Tujuan itu perlu sesuatu yang baik,kerana niat yang baik dapat PAHALA. 

story line for my life

4 comments:

tyka said...

aku tak suka kau.. boleh?

Anif Abdullah @Mr AA said...

Agree!! Memang takde idea kut nak hentam2 orang..Baik manfaatkan penulisan kita ke arah kebaikan :)

izfanora said...

oh, sebab dorg xnak di cop sebagai 'penganggur'.. haha.. dorg xder kerja dah tue. sj nk cri kerja kosong..

HeziqaMushadadLee said...

tyka : errr,boleh lah..

mr.AA : yep!totally agree

izfanora : haha..tapi kerja camni,gaji dia maki hamun je :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...