June 29, 2011

I Love You

Assalamualaikum,

Baru lepas baca entry Abang Ni ,memula memang tak sebak sangat laa...
sekali aku baca entry Abang Yang Ni Lak...
habis keluar airmata jantan aku..
ehh..silap-silap..sejak bile aku tukar jantina kan..#oke!merepek..

Fine laa,nak cakap aku cengeng..
sebab kalau bab orang yang aku sayang,
SUMPAH mata memang cepat berair..

Ma,

Adik tau,adik anak yang paling susah nak dengar cakap..
Adik anak yang paling degil..
adik selalu bagi mama sedih,
selalu buat mama susah hati,
selalu buat mama stress..
selalu buat mama pening kepala..
selalu minta duit,tapi tak penah nak tanya mama,either duit mama cukup..
selalu nak mama fulfill apa yang adik nak,
tapi,adik tak pernah buat apa yang mama nak..

Adik tau,adik buat apa sekalipun,tak mampu nak balas semua jasa mama and papa..
You did all this things till i am 18 now..
yah!your big girl,but i dont think i should be call as a big girl,
sebab adik tak boleh buat decision sendiri, 
adik tak boleh care pasal diri sendiri(even sekarang ni tengah batuk teruk)
adik tak boleh manage all things in a day just like you..

There's no one can ever replace you..
sepuluh kali adik buat janji..
tapi kadang-kadang tak semua adik buat..
tiap-tiap hari adik janji dekat diri adik,
taknak buat mama and papa sedih that day,
but I failed...

I have failed to be a good daughter..
a good friend for you,
a good assistant for you,
a good sister to abang and baby,

I Have Failed Ma,

Adik taknak buat janji dengan mama,
tapi adik nak bagitau,
adik sayang mama,
I will make sure,apa yang mama nak adik jadi,
I will try to prove it..
Prove that you have a daughter that you can be proud of it one day..

There's no present for you at your birhday and the past mother's day..
I could only gave you the wish..
But,Ma,
I love you!I wish I could say it loudly to you..
but I could'nt..
My ego stop me for doing that..
but!
i just wanna say,I Love You!
no matter how hards to say it to you,but deep in here,
it never change..
NEVER GONNA CHANGE..



cause I only Have ONE MAMA,
and thats you,
Nik Rahimah Nik Mohd.Nawi..


 how I wish you would read this..
(typing with tears dropping..)

story line for my life

5 comments:

Eyda Syahida said...

akak pon sayang adik... adik jangan nakal2 tau.. :)

HeziqaMushadadLee said...

kak Eyda : okay kak..^^

Farierahasanz said...

nakal sgt nie . huhuu . .

tamao sedey2 yaww =)

HeziqaMushadadLee said...

fariera : heee,okay!

kunci locker said...

jgn sdh2 r...heheheh...ko jd ank yg terbaek,k...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...