June 12, 2011

Follower atau Commenter dan Konsep I follow You follow?

Assalamualaikum,

Sape yang kaworang prefer?
a follower or a commenter??

Followers?
Mungkin penting!
sebab dari situ kite taw sape yang akan baca update terbaru kite,
dari situ jugak kite akan taw entry kite mungkin ade orang suke
mungkin jugakk dari situ kite taw atleast ade semangat nak berblogging

Commenter?
Penting!at least bagi aku!
Kenapa?
Sebab bile ade commenter kite confident apa yang kite cube sampaikan ade orang baca!
Kite confident ilmu yang kite bagi akan ade yang amalkan,even 0.01% jeh!
Kite confident,kalaw kena kutuk kite buleh ubah!

Konsep I follow you,You follow I?

Maaf bagi semua kaumkerabat a.k.a followers aku,
apa yang aku cakap bakal buat kaworang marah,kecik ati,terasa hati,atau UNFOLLOW aku..
sejujur-jujurnya,aku tak gune pakai konsep nih!

Kenapa?

Kaworang pasti,orang yang kaw suruh follow tuu akan follow sebab entry?
bukan sebab kaworang suruh?
pada aku,aku tak pasti,
sebab ape?sebab aku hanya akan baca,follow blog seseorang kalaw aku rase blog mereka best,banyak isi,dan yang penting buleh jadi bahan rujukan aku!

Mungkin pada kalian,aku bajet famous,bajet hebat,Terpulang!
aku perlu jujur dengan diri aku,
aku rasa aku tak sanggup nak menipu kaworang yang aku baca entry kaworang!
even pada pandangan kasar aku,entry kaworang tak best..

aku taw,aku masih baru,masih perlu banyak menuntut ilmu dengan orang lain,
tapi tetap!konsep ini tak perlu ada..
kadangKADANG orang akan rase annoying bile kite cakap 
"i follow you,follow i balek"

tapi mungkin tidak annoying kalaw kite cakap 

"i follow you,do follow me kalaw sudi"

lebih pratikal kan,
sebenarnya,follower pada aku tak sepenting commenter,
sebab bile orang comment,kite taw orang tuu bace dari A sampai Z kite duk membebel

kalaw follower,mungkin!MUNGKIN ye,
ade yang bace tajuk,lepas tuu blah..
jangan cakap takde,sebab kite manusia,kite mesti penah buat..
aku pun mungkin penah buat..

Cube renung dalamDALAM,apa yang aku cube sampaikan,kite perlu buat perubahan,aku jugak cube berubah agar orang lain suke dengan apa yang aku sampaikan

P/s : oke!aku taknak komen banyakBANYAK..karang ade yang terasa..aku mintak maaf kalaw ade yang terasa,
lepas nih,komen banyakBANYAK ye,nak kutuk ke,puji ke,aku terima dengan hati terbuka!^_^

aku menasihati bukan nak berbangga diri,
tapi aku pasti orang akan mengingati.

story line for my life

20 comments:

Pendamba Mawar said...

menangis saya bace entri ni.. #tetibe

darxniq said...

follower tuh ape??..ahhahaha...follower abg sket jer..100...sedih x?

HeziqaMushadadLee said...

@pendamba : jgn nak nanges sgt..

@darxniq : ahh!sedih sgt..100 laa sgt kan follower blog abg tuh..HAHA

Ly_Tulip said...

owh..pendapat kita sama yg pasal i follow u, u follow i..sy pon x amalkan konsep tu..kalo ada org leave komen cmtu, annoying je... Huhuh.. mgkin die x bace kot enrti sy sebelom ni... penah gak wt enrti pasal i follow u, u follow i ni... :p

Sunah Mohammad said...

entri akak takde sape nak komen... T_T

eh, leh remove tak widget artis korea kat tepi ni adek? sebab kalo pakai lappy skrin kecik, siyes tak nampak keseluruhan post adek... huhuhu...

bunbun said...

setuju =)



camne kalau i comment u, u comment i plak eaaaa.


ce ulas ce ulas. haha

Akulah Pak Lan said...

kalau aku buang widget follower kat blog aku...agak2 ada orang nk baca tak blog aku lg?

yaya said...

absolutely ! sangat setuju dengan konsep anda.
kengkadang rasa annoying bile ade orang cakap 'i dah follow u,not it's ur turn'.
apehal nak paksa2 orang follow kan ?
kengkadang rasa sdey gile tgk follower300+ but yg comment sorang je.
nampak sangat sorang je ikhlas mem follow. kan3 :(

HeziqaMushadadLee said...

@ly tulip : haha..memang..pd yg baru berblogging dorang rase follower ramai best..

@kak sunah : ade je yg komen tuh kak,sory2,dah buang da..Hehe

@bunbun : haha..tunggu next entry k,

@akulah pak lan : haha,baca jeh kalaw kaw promote..

@yaya : haha..pengkomen tuu perlu,^^

aremieroul said...

errrrkkk..=="

HeziqaMushadadLee said...

aremieroul : hihi lek2..

shiema sufian said...

i really agree with you. same mcm entry i yg semalam punye :)

kim heeruul said...

gua suke cari commenter...hehe..nanti tak ada entry yg kita tulis "o comment"..tak best nnti..ehhe...

yang pasal i follow u ,u follow i tu,aku dh pernah kupas isu tu...

kat sini
http://kimheerulstory.blogspot.com/2011/05/follow-me-back-yaw.html

Along Usop said...

NK KOMEN APE LAGI EK?..
ISU NI DAH BIASE SANGAT DAH.. NGEEE...

















2 2 ALONG SUKE.. HAHAH... :D

HeziqaMushadadLee said...

shima : haha..oke2

Kim:gua taw camne kecewa biler kite up entry takde yg sudi komen,

along : grrr,suke jugak 2-2..cume komen tuh pntg utk perubahan

hana sudradjat said...

komen tu lebih mengharukan :') betul tak? tapi suka dua-dua jugak...hehehe seriously ,kalau ada perkataan 'kalau sudi' kat hujung tu sejuk hati sikit..KAN KAN KAN? :D

Farierahasanz said...

aku lagi sayam org2 yg suke conteng blog aku , means commenter lew. . hahaa

el-janna said...

kat entry aku xde orang komen langsung :( tapi ade pulak yang share. peliks!

Simpleblanklife said...

ada yang komen tu macam satu penghargaan WOOooo....
menulis dan ada respon, maknanya paling kurang rasalah gak ada orang nak baca. Follower? aku dah bertahun pun 300 gak..HAHA
memang tak reti menulis agaknya...tapi aku enjoy ada orang komen cket2...

(semangat, semangat, semangat!!)

HAHAHA maaf, menyemak panjang. aku memang kaki mengarut

cik pulau said...

wahhh.. follower cik pulau pun sikit je..
maybe sebab cik pulau tak amalkan konsep i follow u.. u follow i kot..

lalala~
lagi orang suruh follow.. lagi malas nak follow.. kan dah rugi... tol x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...