August 26, 2011

Ucapan Hari Raya =)

Assalamualaikum,

Pergh!Berkurun aku tak update blog..
ngee ~~ sejak masuk bulan puasa ni,blog aku pun kena paksa puasa..hehehe

So,nak dekat raya dah,korang semua dah siap-siap beli baju raya ke?
ke recycle macam aku?kahkahkah

sebab ms.mama cakap beli sekali time nak pegi Arau nanti..
mr.baba pulak senyap je part tanya duit raya..haip!

Aku taktau lagi balik ke tidak raya ni,
sebab mr.baba kata tak payah balik,raya K.L je..
tapi adik aku dah excited giler nak balik kampung..

Mesti pelik,kan awat family aku macam tak kesah pasal raya ni,kan?
well,tiap-tiap tahun macam ni,since aku dengan abang aku dah beso panjang..
lagipun,sedara-mara ramai yang tak balik..so memang tak meriah lah kalau family kitaorang balik..

ehh!jom layan video ni jap..


Dalam banyak-banyak iklan raya,iklan ni memang aku suka sangat tengok!rasa macam kalau tak tengok,takde feel raya..hehe..

Oh!Ye,dah buat post ni,kalau tak wish jugak memang aku tak peka langsung lah,kan..

Dengan ini,Aku,Heziqa Yoo dan family,nak mintak maaf kalau pernah 
TERsakitkan hati sape-sape sepanjang kenal kitaorang..
TERkutuk sape-sape ke..
TERmarah tak pasal-pasal..
TERkurang ajar dekat sape-sape..
dan semua jenis TER lah.. =)

Err,nak datang rumah?
haish,kalau nak datang kena buat appoinment awal-awal,sebab tak sure jadi balik ke tak..
and,
unfortunately,tahun ni rasa-rasanya sama macam tahun sebelum ni takde open house..
malang untuk yang berhajat..sorry!

Oh!ye,kebetulan aku bakal menyambut ulang tahun ke 18 raya nanti..
So,harap-harap everything will be fine..:)Doa-doakan okay,

This is Heziqa talking,
Hari Kemerdekaan kita dah dekat,tapi sedar atau tidak,kita sebenarnya tak pernah merdeka..Percaya atau tidak terpulang..Sebab sepanjang perlihatan aku,memang rakyat malaysia TOTALLY MASIH DIJAJAH..
kenapa,bagaimana,macam mana,etc..semua orang tahu,cuma taknak mengakui,betul tak?Think about it again..


story line for my life

10 comments:

muhamadsufian89 said...

selamat hari raya ye. sama jugak dah besar panjang ni masing2 punya mood raya pun dah kurang. maklum la dah tak dapat duit raya kan. hehe

Heziqa Yoo said...

Sufian : HAHA!tau takpe..tapi tahun lepas aku dapat banyak duit raye..ngee :)

Mekz's! said...

SALAM SATU SYAWAL! :) btw, iklan Petronas yg ni mmg best tp semua iklan die pn menusuk dek kalbu...hehe and dikesempatan ni pn mntak maaf zahir dan batin kalau ade TERkomen entry yg bikin awk panas kee..huhu maaf ye! :)

nurul diana said...

selamat harii raya , nnt dlm vlog raya sye sbut nama akk kuat2 , hahah ! nk duit raya boleh ?:P

pena rozie said...

Selamat Hari Raya...

cik maya cullen said...

selamat hari raya heziqa syg!jom kumpul duit raya hehehee..walaupun sis ni da besa pnjg hehee...take care dan selamat beramal

~Kirin Selama Perak~ said...

selamat hari raya !!!
aku nak duit raya dari kau !
:D

ieLa yaaCoB said...

selmt ary ryer:)

kunci locker said...

wah..aku pun pki bju rye recycle gak...hehehe...oh ya.. SELAMAT HARI RAYA DARI AKU DAN FAMILY..semoga kita jd kwn makin kerap n maaf kalo ad slh silap...aku dah lme maafkn ko.. *ceh..mcm ko pnh wt slh kt aku...hahahah

AMMAR YASIR said...

Suka iklan ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...