June 17, 2011

Kenangan Manis Dan Pahit

Assalamualaikum,


Nak join?TEKAN sini *sebok jeh nak join*haha

Follow sudah!Dapat no.bertuah 8 tuu..no faveret aku!
*harapHARAP lah menang,dapat domain dengan hosting tuh..sape nak kasi??*

Aku dengar Budak Nih nak buat 2 cite..pergh!nak ngayat DT kasi dia adiah lettew!
takde!takde!adiah tuh aku punye..hehe 

Okay!habes dah sesi memerasankan diri aku..*baru nak buat,adiah dah chop aku punye,buleh?*HAHA

Aku sejakSEJAK habes sekolah nih,tak penahPENAH uji kehebatan menulis karangan aku,seram nih!karang muntah darah DT baca..HAHA

Amaran : Cerita ini bukan bertujuan meraih simpati dari pembaca.Cerita ini untuk dijadikan panduan hidup.

Keluarga

*aku comey kan*KAHKAHKAH

Kenangan manis?banyak!Banyak sangat..Antaranya,aku lahir dalam family yang sangat loving!parents aku sure laa sayang anak kan,abang aku pulak suke menyakat,tapi aku taw dia sayang aku.Peristiwa nih ade jeh dalam otak aku,tak penah lupe,dan aku taknak lupe!

 Peristiwa seorang lelaki sanggup nangis sebab aku.Ye,manusia tuh abang aku yang sangat sengal!Dia sanggup nangis just nak suruh papa aku jangan kurung aku kat luar sebab kedegilan aku.Terharu weyh,time tuh!sampai detik nih aku ingat lagi dialog dia time tuh,

 Lebih kurang camnih! " Pa,bagilah adek masuk,kesian dia kat luar tuu.Gelap,nanti kena culik camne?Bagi abang je duk luar,suruh adek masuk pa,abang sayang adek!"Terharu weyh time tuh!peristiwa nih yang selalu bapak aku ungkit biler aku dengan abang aku gaduh!

Aku sentiasa sedar yang dia sayang dekat aku,walaupun perangai aku cam hape kan..Dulu time kecikKECIK,dia selaloo beralah dengan aku,sampaikan aku rosakkan komik anak-anak sidek dia dulu,bukan aku kena marah,tapi dia..Abang aku buat ape?Dia diam je..sume harta dia aku yang tukang jahanamkan,dia still diam,tak cakap ape pun..Bile parents aku balik lambat,dialah yang selaloo tepuk aku sampai aku tido.

Terharu sebenarnya dapat abang cam dia,tapi biler dah besa nih!asek gaduh jeh..bukan gaduh masam muke bagai,gaduh manja..manja camne?Hah!aku sepak dia,dia sepak aku,aku belasah dia,dia belasah aku.tu jeh keje kiteorang kalaw dia ade kat umah..Maybe abang aku nak ingatkan balik kenangan aku dengan dia time kecikKECIK!time kiteorang kecik dulu,time tengah faymes cite WWF tuh!

aku dengan abang aku akan buat WWF versi katil dekat rumah..katil sape?dah tentulah katil mak aku yang bersaiz king tuh!kiteorang punye WWF memang terbaek!tapi aku selaloo main kotor dulu,time aku tengok aku nak kalah dah,mulalaa aku buatBUAT nanges sampai abang aku kena marah..hehe kejamkan aku..kahkahkah..lastLAST,katil mak aku tuh roboh kiteorang punye keje..

Kenangan Pahit?

bile family aku terpaksa hidup susah..Mungkin bagi kaworang cam hape kan,tapi seriusly,time tuh laa aku taw,kawan senang memang ramai,kawan susah sorang pun takde..time tuh aku rase nak nanges jeh..betul laa bile kite senang ramai orang akan berdamping dengan kite,tapi bile kite susah,sorangSORANG hilang..kalaw yang hilang tuh kawan aku buleh terima,kalaw kaum kerabat sendiri?

pilu hati nih,bile aku berhadapan dengan situasi tuh,bapak aku sampai sanggup keje kilang,kiteorang sampai terpaksa pindah jauh,bawak diri..even sekarang family aku da senang sikit,tu bukan tanda aku lupe segala kenangan yang mengajar aku erti hidup..

waktu tu baru aku sedar manusia nih hati lainLAIN,perangai masingMASING!kalaw cite pasal hidup susah,dah lama aku rase,mungkin tak sesusah orang lain,mungkin tak duduk rumah kayu yang atap dah rongak..tapi dibuang oleh kaum kerabat sendiri,buat hati aku cam kena siatSIAT..aku yang berdepan dengan sume perkara nih,kerana kekangan kewangan,aku penah tak sekolah dekat 3 bulan.

Time tuh aku sedar,parents aku sangat tabah,kalaw aku disuruh makan nasi goreng tiapTIAP haripun,aku tak penah merungut.sebab aku taw,parents aku lagi susah time tuh,abang aku mungkin tak rasa sangat sebab dia duduk hostel.aku yang ngadap muke parents aku,aku taw sume pengorbanan parents aku tak dapat aku balas.Sebab tuh sekarang nih,aku tak berani nak buat sumthing yang boleh lukakan hati parents aku,sebab aku tak sanggup tengok airmata diaorang menitis..

Sedih!sangat sedih..

cerita ini bukan untuk meraih simpati,cerita ini jugak bukan nak tunjuk dekat kaworang yang life aku nih camne,bukan nak bocorkan segala rahsia yang tersingkap dalam diri aku..Sesunguhnya aku tak pernah cerita peristiwa yang terjadi pada sapeSAPE..kerana aku anggap tak perlu untuk orang lain taw "kisah silam aku"..aku menulis hari nih,bukan jugak sebab "nak menang contest nih"..tapi sebab aku nak kaworang sume taw,hidup kite umpama "roda kejap kat atas,kejap kat bawah"..dan nak buktikan dekat kaworang "kawan tuh tak semua berkawan dengan kite sebab betulBETUL nak bersama,tak kire susah atau senang,"dan "kaum kerabat jugak boleh buang kita dari hidup mereka biler kite langsung takde pape.."

P/s: Percayakan diri sendiri itu perlu,percayakan kawan juga perlu,tapi perlu dipastikan kawan itu adalah KAWAN dalam erti kata sebenar


Tag ?
Abang Ady!
Abang Niq!
Abang Kyerull!
Kak Maira!
Kak Eyda!

Dah rupe karangan dah cite aku nih!hehe adiah tuh aku punye taw,hehe
Amboi!tunjuk muke tak pueh hati ehh?aku smackdown karang..HAHA

story line for my life

11 comments:

forever love said...

main jugak smack down kat katil mak.. tapi smack down ngn kakak la... huhuhu

SheyPull said...

aku menagis bace neiw...:P



JOM singgah blog saya nak...hurmm...aku benci ...aku x suke...

Anonymous said...

time lost in vein.but memories never.kenangan yang menarik.

Farierahasanz said...

terbaek dear.!! gudluck. ~

HeziqaMushadadLee said...

kak atiq : haha..ade geng rupenye,

sheypull : le,nanges awat?

anon : yes!that is right :)

Fariera : thanks dear :)

~CiK TiNieY~ said...

Susah macam mana pun,kalau ikatan kasih sayang kuat, itu yang buatkan kita terus bergerak ke depan...

untung dapat abang cenggitu...:)

HeziqaMushadadLee said...

CT : time kaseh :)

AdyBudika said...

:)

HeziqaMushadadLee said...

abg ady : hmm,keep on smiling :)

ghab van hal said...

wooo.got emotional effect when reading this entry..

miss lyzeer said...

jom join contest miss pulak =)
http://misslyzeer.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...